tisdag 26 april 2011

Idioterna

Det är inte SvFF som är "fotbollsmördare", det är det folk som kallar sig supporters, smugglar in smällare och pyroteknik och kastar in på planen.
De som visar fingret till ordningsvakterna och skriker könsord till spelarna.
När Luis Figo kom tillbaka till Camp Nou efter övergången till Real Madrid var det någon som kastade ett grishuvud mot honom, det var fult gjort, men ofarligt.
Huliganerna på läktarna mellan Syrianska och AIK är desto farliga.
Det som startade som en folkfest i påskvärmen slutade med en brännskadad bollkalle, en linjeman med tinittus och två klubbar som riskerar grova böter för någonting de inte står för.
Det är inte fansen som skämmer ut sig, det är huliganerna.
De har med stor sannolikhet ingenting med något av lagen att göra, men likt förbannat tar de sig in på arenan och förstör för alla.
AIK riskerar sex poängs avdrag och/eller böter, och Syrianska riskerar böter.
Det diskuteras om matchen ska spelas om, eller om den slutar oavgjord eller om Syrianska får vinsten då de ledde när matchen avbröts.
Som Erik Niva skriver i dagens sportblad finns det bara ett sätt att få bort det här, och det är att bötfälla den/de person/er som ligger bakom det här, det är inte klubbarna som står bakom dessa personer.
I England har de ett videosystem där det finns kameror lite varstans på arenorna, där de, utan problem, kan zooma in tillräckligt mycket för att se vilken/vilka det är som är skyldig.
Dessutom är biljetterna personliga.
Jag står hellre i kö i en halvtimme-fyrtio minuter, till en match och känner mig säker, än att komma in snabbt och riskera både det ena och det andra.
När Djurgården 2009 vann kvalet mot Assyriska var det en huligan som rusade in på planen och sänkte en spelare.
Den skyldige erkände med tiden, men samtidigt kom det fram uppgifter att kamerabilderna var så pass oskarpa att man inte kunde se vem det var på bilden, varpå den skyldige personen drog tillbaka sin erkännande och gick fri.
Djurgården tvingades spela för tomma läktare.
Det är inte bara kvaliteten på Allsvenskan som får människor att stanna hemma, det är dessa personer som beter sig som idioter så får "vanliga" människor att inte våga gå på fotboll i sommarvädret.
Man kan fråga sig varför det nästan alltid blir problem när Stockholms-laget möts.
På Behrn Arena var det tio tusen på läktarna, där var det fotbollen som stod i fokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar