torsdag 1 december 2011

Allt gott för någonting ont med sig

City väntar som motståndare i semifinalen i Carling Cup.
På pappret kunde det blivit en enklare lottning (Crystal Palace eller Cardiff).
Jag ser hellre att Liverpool möter City i en semifinal än i en final.
Man C har en så pass bred trupp att de antagligen kommer att vila några spelare i och med det tuffa spelschemat, samtidigt är det en klubb på uppgång som vill vinna alla titlar, oavsett status.
Liverpool vill också vinna alla titlar, men med en mindre bredd på truppen tror jag att det bara blir ett fåtal ändringar i vilket fall.
Crystal Palace tvålade dit Man yoo på Old Trafford, och minuterna efter slutsignalen haglade det in kommentarer på sportbladet som sa att Manchester United faktiskt hade använt sig av reservlagsspelare, och därför inte kom upp i den vanliga kapaciteten.
Trångsynta jävlar.
Motivation slår klass (och dumma supportrar).
Saken är den att Crystal Palace också hade några ordinarie spelare borta, så det var lika för båda lagen.
Oavsett så är det en match Scums ska vinna, men det glädjer mig oerhört att se dem förlora.
---
Ryktena säger att Lucas Leiva blir borta ett halvår, och därmed missar resten av säsongen.
Jag erkänner att jag ville ha bort honom från klubben förra säsongen, och säsongen innan det.
Jag tyckte att han var långsam, oteknisk och inget blick för spelet där alla passningar antingen tjongades iväg eller spelades fel.
Man kan säga att han har överbevisat mig.
Han är en av viktigaste kuggarna i Liverpools defensiv, och om ryktena stämmer är det oerhört förbannat tråkigt att han blir skadad när han väl kommit upp i den kapacitet i alla fall Rafael Benitéz såg i honom.
Jag ser klara likheter mellan Lucas Leiva och Mohamed Sissoko.
Sissoko var likt Lucas rätt ifrågasatt innan han blommade ut och blev den där städgumman som plockade allt på det defensiva mittfältet. Sedan kom skadan även för honom, och efter rehaben från den brutna foten kom han aldrig tillbaka i samma form, vilket slutade med att han knappt kunde slå en tvåmeterspassning rätt. Sissoko som för övrigt nu husserar i PSG efter tre år i Juventus.


Blackpool rapporterade att Liverpool plockar hem Jonjo Shelvey, vilket i så fall skulle innebära att relativt långt avbräck för brasilianaren.
Bredden på innermittfältet är så gott som bortblåst:
Meireles såld, Aquilani utlånad, Gerrard skadad, Lucas skadad. Adam, Henderson och Spearing kvar, och eventuellt Shelvey.
Varken Shelvey eller Spearing är några startspelare, vilket innebär att Dalglish måste låna in eller köpa en spelare som kan konkurrera med Adam och i viss mån Henderson om inte Gerrard kommer tillbaka snart.
Ovissheten tätnar i Anfields katakomber, och vi får hoppas att King Kenny och Steve Clark smider nya planer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar