måndag 19 mars 2012

Fernando & Raul - Andy & Adam

Gary Cahill
Inga nya rapporter om Bolton's Fabrice Muamba. Fotbollsspelare och fans över hela världen  visar sitt stöd genom twitter, facebook, upptryckta tröjor och skyltar på läktare. Wolves - United visade sitt stöd genom en 30 sekunders lång applåd. Liverpool's fans hade banderoller, Real Madrid hade specialtröjor med texten "Kämpa Muamba & Abidal" och Chelsea´s Gary Cahill visade upp tröjan "Pray 4 Muamba" efter hans mål i FA-cupen mot Leicester. Jag tänkte dock stanna kvar vid FA-cup-matchen. Chelsea körde över Leicester med siffrorna 5-2, där en viss Fernando Torres nätade för första gången på 150 dagar. Två pyts och en assist. Det som ska tilläggas är att han ena gången blev assisterad av Meireles, och gav sedan tillbaka en assist. Tillfällighet att dessa två känner varandra bra? Kom igen. Jag försöker att inte bli förbannad över att Dalglish släppte Torres och Meireles. Men när samspelet fungerar i Chelsea, kan jag inte låta bli att jämföra Fernando och Raul med Liverpool's egna konstellation: Andy Carroll och Charlie Adam. Det är så man blir matt i kroppen bara av att läsa det. Nu vann å andra sidan Liverpool sin kvartsfinal också, men där spelade inte Adam, och Carroll blev mållös. Suárez och Downing (!) blev istället målskyttar. Kul för Crouchinho att näta på Anfield igen. Crouch som sa innan matchen i en intervju att han ångrar att han lämnade Liverpool, men att han gjorde det för att få speltid. Jag tycker fortfarande att det var ett dumt beslut. Han må vara lång, men han är en duktig fotbollsspelare.
---
Jag tänkte skriva "Nu till något helt annat", men det är ju trots allt en fotbollsblogg, så vad skulle den annars innehålla? Om tjugo friska minuter presenteras damernas trupp till sommarens London-OS. Josefine Öqvist är sedan tidigare inte tillgänglig. Ska Kosovare Aslani in istället? Absolut! Hon var på gränsen att få följa med till VM i Tyskland förra sommaren, och jag tror och tycker det är dags för henne att presentera sig i ett stort mästerskap. Det är bara ett och ett halvt år kvar till hemma-EM, kunde det inte varit i år istället? Till sist: Det rapporteras väldigt, väldigt dåligt ifrån våra svenska damer. Både Ldb Malmö och Göteborg är ute i Europa och spelar Champions League, men inte en liten notis har jag sett, det är otroligt dåligt!


Edit: Aftonbladet ljög. Det var alltså truppen till träningsmatchen mot Kanada den 31:a mars som togs ut idag, och inte OS-truppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar